Wereldvredesvlam in Cadzand

Wat hebben o.a. de VN in New York, het Europees Parlement in Brussel, het Nationaal Parlement van België, de Royal Household in de VK, het Deense Parlement en het Amerikaanse Congress gemeen met Cadzand? Ze herbergen op hun grondgebied de Wereldvredesvlam. In Nederland brandt de vlam verder o.a. in Den Haag en  Venlo. De Wereldvredesvlam Nijmegen is in voorbereiding.

Het Wereldvredesvlamproject is opgezet als symbool van het verlangen van ieder mens om vrede in zijn leven te vinden. Het is de diepe wens van Mansukh Patel om zo mensen, ongeacht hun geloof, ras of afkomst, samen te brengen. De organisatie rond het onstaan en het wereldwijd verspreiden van de World Peace Flame is in handen van Savitri MacCuish, directeur van de World Peace Flame Foundation. Toen een historicus in Londen tegen Mahatma Gandhi zei dat geweldloosheid nog nooit succes had geboekt in de wereldgeschiedenis, antwoordde hij: ‘Maakt u zich geen zorgen meneer, ik maak geschiedenis!’ Savitri zegt naar aanleiding hiervan: ‘Deze World Peace Flame maakt geschiedenis. Als we allen de mogelijkheid koesteren dat vrede al bestaat en als al ons handelen voortkomt uit mededogen, dan zal vrede onze dagelijkse werkelijkheid worden.’

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten in de regio, Geschiedenis Nieuwvliet en regio met de tags , , , , . Bookmark de permalink.