BNdeStem 4-12-2010: Verhuurders boos over hogere toeristenbelasting

Verhuurders boos over hogere toeristenheffing

door René Hoonhorst. zaterdag 04 december 2010 | 08:09

NIEUWVLIET – Saverka, Samenwerkende Verhuurkantoren ZeeuwsVlaanderen, is boos dat de gemeente Sluis op de valreep de toeristenbelasting met vijf cent per nacht heeft verhoogd.
De verhuurders hoopten – na een gesprek met wethouder Conny Almekinders – in oktober nog dat de toeristenbelasting volgend jaar hetzelfde zou blijven. Folders en prijslijsten voor volgend jaar bevatten daarom de huidige belastingtarieven en ook in huurovereenkomsten is met die tarieven rekening gehouden. Als de verhuurders folders opnieuw laten maken en de verhoging voor eigen rekening nemen, kost ze dat een behoorlijk bedrag. De gemeenteraad is vorige maand akkoord gegaan met de begroting voor 2011, maar moet de tarieven deze maand nog formeel vaststellen. Saverka hoopt dat toch nog een jaar met verhoging van de belasting kan worden gewacht en vraagt de raad de tarieven voor kampeer-, huisjes- en hotelgasten nog eens onder de loep te nemen.

De Vereniging van Recreatieondernemers Nederland (Recron) heeft de raadsleden ook een brief gestuurd om af te zien van verhoging van de toeristenbelasting. Hun leden nemen de heffing vaak op in de prijs en verdienen daarom, vooral in voor- en naseizoen, haast niks. “Soms moeten we toeristen zelfs onder de kostprijs een plaats aanbieden om ze te behouden.” De raad kan eind deze maand verhoging van de toeristenbelasting tegenhouden, maar moet daar dan wel dekking voor vinden.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.