Erosieberm voor de kust van Nieuwvliet

De provincie Zeeland heeft een heuse erosieberm voor de kust van Nieuwvliet gecreëerd.

De PZC van 7 december jl. meldt:  

NIEUWVLIET – Eenvoudiger kan het niet. Mobieltje voor de ‘steepjescode’ op het informatiebord houden, foto van de qr (quick response) maken en hup….daar komt de internetsite van de provincie op het telefoonschermpje tevoorschijn. 

Op de site www.innovatielocaties.nl . laat de provincie zien dat Zeeland een ‘veilige, slimme en innovatieve’ Delta is. Overslagbestendige dijken (bij Ellewoutsdijk), hergebruik van afvalwater (onder meer bij Dow Benelux) en een erosieberm voor de kust van Nieuwvliet bewijzen onder meer dat het zuidwesten technisch en economisch voorop loopt. Gedeputeerde Frans Hamelink onthulde gistermiddag het eerste ‘slimme’ informatiebord bovenaan strandovergang Kruishoofd bij Nieuwvliet-Bad. Op het bord is al wat informatie te vinden over de ‘erosieberm’ die voor het strand van Nieuwvliet is te vinden. Als aanvullende proef bij de kustversterking is een ‘berm’ van 165.000 kubieke meter zand voor de kust neergelegd. Dat zand zal door de golven, het getij en de wind in een aantal jaren weer op de Zeeuws-Vlaamse kust belanden, waardoor zandsuppleties minder nodig zijn. Om www.innovatielocaties.nl op het scherm te zien is wel een I-phone nodig. Een gewoon mobieltje met camera en internet volstaat ook als de benodigde software wordt gedownload.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwenhovenpolder, Nieuws uit de regio, Weer, Zwakke Schakel met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.