PZC 21-12-2010: Zwakke plekken in dijken en duinen, ook in Cadzand

MIDDELBURG- 117 kilometer van de Zeeuwse dijklichamen voldoet niet aan de wettelijke norm. Alle dijken en duinen moeten een superstorm kunnen trotseren die een keer in de 4000 jaar voor zou kunnen komen.

78 kilometer van de Zeeuwse dijken wordt de komende jaren versterkt in ‘zogenoemde lopende projecten’ en als het aan het waterschap ligt wordt ook de resterende 39 kilometer zo snel mogelijk aangepakt. Voor 13 kilometer heeft het waterschap Scheldestromen echter nog geen financier. Het schap klopt voor de naar schatting 50 tot 100 miljoen euro aan bij het Rijk. “Maar de trend is dat het Rijk de bal terugkaatst naar de waterschappen”, zei dijkgraaf Toine Poppelaars gisteren bij de presentatie van de onderzoeksresultaten naar de veiligheid van de dijken en duinen. “Onze kustverdediging heeft op veel plaatsen een 10 gekregen. De onderdelen die nu niet door de keuring zijn gekomen, zijn nog wel veilig, maar niet volgens de wettelijke hoge norm.” Het onderzoek werd uitgevoerd door Waterschap Scheldestromen. Het ontdekte dat er bij de Vissershaven in het centrum van Vlissingen en bij het gemaal in Cadzand zwakke plekken zitten. Die worden met voorrang aangepakt.

Dit bericht is geplaatst in Geschiedenis Nieuwvliet en regio, Nieuwenhovenpolder, Nieuws uit de regio, Uncategorized, Zwakke Schakel. Bookmark de permalink.