PZC 4-12-2010: Klachten over strooibeleid op park//Petitie tegen strooibeleid gemeente Sluis

Artikel PZC 8 december 2010:

Wethouder: niks mis met strooibeleid Sluis 

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
Een strooiwagen. Foto ANPEen strooiwagen. Foto ANPSLUIS – In de gemeente Sluis wordt deze winter niet minder gestrooid dan andere jaren. Bovendien strooit Sluis relatief gezien op meer plaatsen dan de ‘gemiddelde gemeente’. Dat zei wethouder Jan Schaalje dinsdagavond tijdens een commissievergadering. 

Schaalje reageerde op kritiek van een aantal raadsleden en inwoners. Een Sluisenaar begon zelfs een petitie, om daarmee het strooibeleid van de gemeente aan de kaak te stellen.

Schaalje verdedigde ook het besluit om niet langer gratis strooizout uit te delen. “Mensen vinden dat blijkbaar niet sociaal. Nou, negentig procent van degenen die vorig jaar zout kwamen halen, waren ondernemers, soms met een kar achter de auto. Dat noem ík niet sociaal.” Sluis was vorig jaar bijna 15.000 euro kwijt aan het gratis verstrekken van zout 

Artikel PZC 4-12-2010

Klachten over strooibeleid op park

NIEUWVLIET – Bewoners van park Le Rivage in Nieuwvliet- Bad zijn boos op eigenaar Roompot. Het bedrijf strooide pas donderdag de wegen door het park en reageerde in de ogen van de bewoners onfat­soenlijk op verzoeken om dat eer­der te doen.

Sinds vorige week zaterdag gingen verschillende verzoeken per e-mail en telefoon richting Room­pot om te strooien. Dat gebeurde niet, waarna er mensen ten val kwamen en een auto rechtdoor de bosjes in reed. Pas donderdag werd er gestrooid.

Betrokkenen wijzen erop dat ze per jaar dik 800 euro aan Room­pot betalen. Daarvoor moet het be­drijf onder meer afval ophalen, groen bijhouden én de wegen fat­soenlijk houden. Roompot wijst erop dat strooien geen verplichting is, maar een extra service. In een e-mail aan de bewoners stelt directeur David Hannewijk dat ‘de lust om te strooien je wel vergaat als iemand meent ook maar iets te kunnen claimen’. Hij doelt daarbij op een opmerking van een bewoner dat hij dokterskosten wil verhalen als hij ten val zou komen.

De bewoners van Le Rivage zijn niet de enigen die klagen over strooibeleid. Zo trekt de dorpsraad van Retranchement bij Water­schap Zeeuws-Vlaanderen aan de bel over de toestand van de weg naar Cadzand- Bad. Die moest woensdag op last van de politie bijna de hele dag worden afgeslo­ten, omdat zich ter plekke sneeuw­duinen hadden gevormd. Dinsdag al liepen verschillende auto’s daar­in vast. Volgens een woordvoerster van het waterschap ging het om een unieke situatie. „Die ontstond door een combinatie van sneeuw­val en harde wind. Dat is nauwe­lijks te voorkomen. Tegen zoiets valt niet op te strooien.”

Maximaal.nl 5 December 2010

Een bezorgde inwoner van de gemeente Sluis is een petitie gestart om het strooibeleid in zijn gemeente aan de orde te stellen.

Volgens initiatiefnemer Bram Bonnewel strooit de gemeente enkel nog op doorgaande wegen en levert dit gevaarlijke situaties op. Ook vraagt Bonnewel zich af waarom de gemeente Sluis geen strooizout meer verstrekt.

Mensen die de petitie willen tekenen kunnen terecht op de site: www.strooibeleidsluis.petities.nl.

http://www.maximaal.nl/nieuws/item/05-12-2010-Petitie-tegen-strooibeleid-Sluis.aspx

Dit bericht is geplaatst in Nieuws uit de regio. Bookmark de permalink.