Samenwerking Vlaanderen en Zeeuws-Vlaanderen

Bericht uit het Laatste Nieuws 29-11-2010

Vlaanderen en Zeeuws-Vlaanderen gaan samenwerken rond imago en onderwijs

Vlaanderen en Zeeuws-Vlaanderen willen meer samenwerken rond onderwijs, innovatie en imagoversterking. De Associatie Universiteit Gent, vier scholen voor voortgezet onderwijs uit Zeeuws-Vlaanderen, de Stad Gent, Nederlandse gemeenten Terneuzen, Hulst en Sluis en het regionale bedrijfsleven uit Zeeuws-Vlaanderen sloten daarover maandag een intentieverklaring in Terneuzen.

“Met de intentieverklaring willen we een intensieve en structurele samenwerking op gang brengen”, aldus de associatie. “Dat vertaalt zich in het bevorderen van de samenwerking tussen Zeeuws-Vlaamse onderwijsinstellingen en de partners van de Associatie Universiteit Gent. Er worden ook gezamenlijke innovatie- en onderzoeksprojecten ontwikkeld en initiatieven opgezet om de aantrekkelijkheid van de twee regio’s te verhogen.”Concreet wordt een proefproject uitgewerkt om tot een voorbereidingsjaar te komen om het Nederlandse voortgezet onderwijs af te stemmen op het hoger en academisch onderwijs in Vlaanderen. “Als Zeeuws-Vlaamse studenten gestimuleerd worden in de buurt te studeren blijven ze meer verbonden met de streek”, luidt het.

Onderzoeks- en stageopdrachten binnen Zeeuws-Vlaamse hightechbedrijven versterken er niet alleen de kennisopbouw, maar bieden ook tewerkstellingsperspectieven voor studenten van Associatie Universiteit Gent.

┬áTot slot worden gezamenlijke inspanningen geleverd om het imago van de regio’s te versterken. (belga/jv)

Dit bericht is geplaatst in Nieuws uit de regio met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.