Gebruik Zwarte Polder niet langer als ‘springlocatie’

Gebruik de Zwarte Polder bij Nieuwvliet-Bad niet langer als springlocatie voor gevonden explosieven. Dat vindt, meldt de PZC, de fractie van Nieuw Gemeentebelang in de gemeente Sluis. De fractie dient eind deze maand tijdens een raadsvergadering een motie met die strekking in. Aanleiding is de vondst van twintig kistjes munitie, afgelopen week. Daardoor is een deel van het strand bij Nieuwvliet de komende maanden afgesloten. Vorig jaar gebeurde dat ook al, toen tijdens de zomervakantie.

Redenen van de vondsten zijn, stelt de fractie, het laten exploderen van elders gevonden explosieven en de herhaaldelijke uitdieping van de watergeul, waardoor erosie oude explosieven blootlegt. Nieuw Gemeentebelang wil dat het Sluise college met betrokken instanties gaat overleggen over een andere springlocatie en over het niet meer uitdiepen van de geul.

Dit bericht is geplaatst in Geschiedenis Nieuwvliet en regio, Media, Nieuwenhovenpolder, Nieuws uit de regio, Uncategorized met de tags , , . Bookmark de permalink.