Gemeente Sluis saneert woonkern Oostburg

Als u o.a. gaat winkelen in Oostburg ziet u ook dat er steeds meer bordjes in het straatbeeld verschijnen van inwoners die hun woning te koop aanbieden. Maar voor huurwoningen, aldus een aantal bezorgde raadsleden, bestaat een wachtlijst van minimaal 5 maanden. Volgens voornoemde raadsleden werkt dit contrapro­ductief om meer inwoners naar Oostburg te trekken.

De regionale krant, de PZC, citeert deze week ook Woningbouwcorporatie Woon­goed Zeeuws-Vlaanderen.  Die bevestigt dat het betrekken van een huurwo­ning in Oostburg enig geduld vergt.

Kritische kanttekeningen plaatsen de raadsleden ook bij het nieuwe project Aantrekkelijk Oostburg. Via dit plan moet het aangezicht van Oostburg worden verbeterd. Daarvoor worden woningen opgekocht, ge­sloopt of verbouwd. Ook verdwij­nen oudere huurwoningen. Het is te hopen dat de gemeente Sluis, die voor deze aanpak in de komende jaren miljoenen Euro’s subsidie krijgt, voortvarend te werk wil gaan. Dit is niet alleen in het directe belang voor de huidige inwoners van Oostburg maar ook voor de toeristen is dit essentieel. Zo verdwijnen er naast huizen -op termijn- ook steeds meer winkels, restaurants etc. uit deze woonkern. Wij hopen dat het gemeentebestuur van Sluis niet alleen in woorden aandacht wil besteden aan de dynamisering van het winkelareaal van Oostburg. Zij, de grote en de kleine middenstanders, blijven immers ook in dit internettijdperk de ruggengraat voor de dynamiek en leefbaarheid van deze eeuwenoude woonplaats. Toeristen, velen betalen jaarlijks ook o.a. een fors OZB-bedrag aan de gemeente, zullen de gedecideerdheid van de gemeente toejuichen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws uit de regio met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.