Dijken rondom Breskens versterkt

Dijken rondom Breskens: Het Waterschap Scheldestromen begint deze maand met het versterken van de dijken rondom Breskens. Het gaat om drie locaties: de Scheldeveste, het veerplein en het badstrand. De dijken zijn verzwakt door een stijgend zeepeil en de harde wind. Het werk gaat een jaar duren. De kosten worden betaald uit het hoogwaterbeschermingsprogramma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Breskens is het derde project van de Zwakke Schakel West Zeeuws-Vlaanderen. Eerder is de kust tussen Nieuwvliet-Groede al versterkt en is de Zwarte Polder herdijkt.

De steenbekleding van de bestaande dijken wordt vervangen om ze te versterken. Waar nodig zullen de dijken ook verhoogd worden. Naast de dijkwerkzaamheden komt er een nieuwe toegangsweg naar het Veerplein en komt er een fietspad naar het nieuw aan te leggen duingebied bij de Scheldeveste.

Napoleon

Naast versteviging van de dijken komt er bij de Scheldeveste een lage betonnen muur op de dijk met tekst en een beeld dat past bij de geschiedenis van het fort Napoleon dat daar vroeger stond.

De komende drie jaar staan Waterdunen en Cadzand-Bad op de planning. Een overzicht van alle kustversterkingen in Zeeland staan op de website www.kustversterkingen.nl.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , . Bookmark de permalink.